Як видалити вугри на обличчі

Вугри на обличчі з’являються, як правило, у дівчат та юнаків у підлітковому віці внаслідок гормональної перебудови організму. Однак нерідко їх виникненню сприяють і багато інших факторів, а саме недокрів’я, хронічні запори, виснаження організму, а також надмірне вживання гострої, пряної або жирної їжі. Крім того, такі дефекти шкіри приносять їх володарці масу естетичного незадоволення.

Вугри можуть бути білими та чорними. Білі вугри вивести досить легко. Для цього кілька днів поспіль необхідно змащувати їх йодною настойкою, а вранці обробляти одеколоном. Через деякий час шкіра над вугром лопається, і він виходить назовні.
Для видалення чорних вугрів рекомендується вмиватися туалетним милом. При цьому обличчя намилюється і трохи розтирається губкою до утворення рясної піни. Через 2-3 хвилини засіб змивається спочатку гарячою, а потім холодною водою. Після регулярних процедур вугри швидко розпушуються та видаляються.

2-3 рази на тиждень, для виведення дрібних вугрів можна використовувати суміш з 1 ч. л. мильної піни та 0,5 ч. л. дрібно стовченої столової солі. Отримана маса накладається на обличчя на 5-8 хвилин, після чого видаляється вказаним вище способом.

Дуже корисно протирати шкіру обличчя настоями кори дуба, ромашки та липового кольору. Для цього 1 ч. л. засоби заварюють у склянці окропу та наполягають 10-15 хвилин.

Найбільш несприятливим явищем вважається вугровий висип. Шкіра в цьому випадку запалюється, червоніє, стає щільною та хворобливою. На ній утворюються дрібні гнійнички, які згодом прориваються, виділяючи гній. Часто після них залишаються невеликі рубці.

Людям, які страждають на подібну проблему, також рекомендується вмивання туалетним милом. Щоб не роздавити гнійник і не рознести висипання, намилювати обличчя потрібно обережно, а засіб тримати 5-10 хвилин. Після цього обличчя не слід терти рушником. Краще акуратно прикладати його до шкіри, щоразу застосовуючи свіже.

Можна кілька разів на добу протирати одеколоном обличчя, а також припудрювати тальком, попередньо змішуючи його з порошком стрептоциду в рівних частинах. При висипі вугрів не можна використовувати крем.

Добре впливає на вугри питна сода. Нею присипають хворі місця на 2-3 хвилини, після чого ретельно змивають водою. Приготуйте розчин із 2 ч. л. соди на склянку води та протирайте їм обличчя до чотирьох разів на день.

Дуже корисно проводити 2-3 рази на тиждень парові ванни з ромашкою, а також обробляти шкіру відваром з голки ялини, сосни або листя ліщини.

І, звісно, ​​дуже важливо стежити за своїм харчуванням. Краще відмовитися від кислих та гострих страв, є більше овочів та фруктів (особливо буряки, помідори, морква). Якщо лікування вугрів та вугрової висипки затягнулося або не дає бажаного результату, потрібно звернутися за допомогою до лікаря та пройти необхідний курс терапії

.